Wiener Schnitzel (von Kalbs)

el

La familia paterna del meu pare vivia a Àustria, concretament a Viena, i tot i que quan jo vaig néixer només hi quedàven uns besoncles, la Herta i en Fritz, ens agradava molt anar-hi a passar uns dies de vacances. Ens agradava i ens segueix agradant, el 2017 encara hi vam anar tota la familia en un pont llarg convidats per la iaia! Jo també hi vaig sovint per feina, i sempre, sempre, em demano un Wiener Schnitzel… Allà el fan tant de porc (schwein) com de vedella (kalbs), i el fregeixen amb mantega clarificada… Aquí, la meva versió, de vedella i fregit amb oli! Mahlzeit!

 

Ingredients:

Wiener-schnitzel (2)

 • Un bon bistec de vedella
 • Farina
 • Ou
 • Pa ratllat
 • Sal
 • Pebre negre
 • Oli

Elaboració:

 1. La primera operació es allisar el bistec per a fer-lo ben gran. Els Wiener Schnitzel a Àustria sempre sobresurten pels costats del plat! Agafa la maça i comença a picar. Avui m’ha ajudat la Paula, i l’ha deixat llis, llis!!!

 2. Un cop ben allisat, salpebra pels dos costats. Sigues generós, pensa que hi ha molta carn i cal trobar-hi el gust de la sal.

 3. El següent pas és arrebossar, primer per la farina, tot seguit l’ou batut i finalment el pa ratllat. Espolsa bé la farina, n’hi ha d’haver una capa uniforme però no excessiva per evitar que ens doni massa gust. El secret per a que els fregits no es quedin empapats d’oli és que estigui ben arrebossat, així que no tinguis pressa, agafa uns plats ben grans (jo faig servir unes safates de servir) i sigues meticulós. Mentre arrebosses, posa l’oli a escalfar.
 4. Un cop arrebossat, i amb l’oli calent, però no excessivament per evitar que es torri l’arrebossat abans de coure la carn, posa el Wiener Schnitzel a la paella i deixa’l uns tres minuts per banda. Has de fer servir força oli, fins a quasi cobrir. Quan surti una mica de sang per la part de dalt, moment de girar-lo.

 5. Un cop ben fregit, passa’l a un plat amb un tovalló de paper i deixa’l reposar una mica. Si ha estat ben arrebossat i ben fregit, no deixarà anar gens d’oli. A Àustria s’acostuma a acompanyar amb unes patates bullides i una amanida de cogombre o de col… nosaltres l’hem acompanyat avui amb xips, un dia és un dia! BON PROFIT!Wiener-schnitzel (14)

   

   

   

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s