Croquetes de calçots


Amb uns amics vam anar a un restaurant Gallec, i per picar ens van portar un Lacón espectacular i unes boníssimes croquetes de calçots. Vaig intentar que em donés les proporcions de la recepta, però va ser totalment impossible (el cuiner és Gallec, Gallec!), així que vaig experimentar a casa, amb un resultat força similar. Van desaparèixer totes!

A veure què tal et queden a tu!

Ingredients:

Croquetes-calcots (1)

 • Per la masa:
  • Calçots que t’hagin sobrat d’una calçotada, uns 500gr un cop pelats i tallats.
  • 100gr de mantega
  • 100gr de farina
  • 1L de llet
  • Sal
  • Pebre
  • Nou moscada
 • Per a arrebossar:
  • Una mica de farina
  • Ous
  • Pa ratllat

Elaboració:

 1. Pela els calçots i talla’ls a una mida regular, fina arribar a la part verda, que en pots deixar una mica, mentre sigui ben tova. Mentre ho fas, fon els 100gr de mantega a la paella. 

 2. Afegeix els calçots a la paella amb la mantega fosa, a foc mig, i salta’ls una mica. Com que ja són cuits, no cal que els tinguis massa estona, però mantindran millor la textura. Aprofta per salpebrar

 3. Quan la mantega i els calçots estiguin ben integrats, afegeix la farina. Remena contínuament, a foc baix, per a què la farina no se’t cremi i faci una bona Roux. Aquest pas estarà llest quan ja no vegis més farina blanca. 

 4. Afegeix el litre de llet a la paella, i comença a remenar sense parar! Les croquetes requereixen remenar, primer la farina, i després la massa, sense parar durant una mitja hora llarga! Si tens un robot de cuina, pots passar la massa en aquest moment per a que et sigui menys feixuc! 

 5. Afegeix la nou moscada i… segueix remenant! Fins quant? Fins que la massa es desenganxi de la paella i la deixi totalment neta. En aquest punt, la massa estarà feta. 

   

 6. Passa la massa a una safata, tapa-la amb film sense que hi quedi aire (per no fer crosta) i desa-la un mínim de 8 hores, fins que estigui totalment freda. Jo la deixo en general d’un dia per a l’altre, i un cop freda la poso a la nevera, així serà més fàcil dona’ls-hi forma. 

   

 7. L’endemà, o quan vagis a fer les croquetes, espolsa una mica de farina a la tabla on tallaràs la massa, i prepara ou batut i farina de galeta. Posa la massa a una mànega pastissera i ves fent tires al damunt de la farina (per evitar que la massa s’enganxi) 

 8. Talla les tires de massa a la mida desitjada, i passa per l’ou batut i després per la farina de galeta. Tingues una fregidora amb oli ben calent apunt. 

 9. Fregeix les croquetes amb l’oli ben calent (si no està prou calent se t’obriran!) durant uns quatre o cinc minuts, sense voler emplenar massa la fregidora (o la temperatura baixarà i s’obriran!) i passa-les a un plat amb un paper de cuina per eliminar l’excès d’oli que pugui haver-hi. Si les has fregit bé, a la temperatura correcte, ni s’hauran obert ni hauran absorvit gens d’oli. Si vols congelar unes quantes croquetes, fregeix-les una mica menys, fins que només siguin rosses (tres minuts). Així quan les vulguis menjar, les pots tornar a fregir, directament congelades, un parell de minuts més i quedaran ben cruixents i calentes per dintre.Croquetes-calcots (59)
 10. I a disfrutar! No en tinc foto, però vaig servir-les amb una mica de salsa de calçots. Van quedar boníssimes!Croquetes-calcots (60)

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s