Sepionetes amb pèsols i carxofes confitades


No t’espantis pel títol de la recepta, que és molt fàcil de fer! Això si, busca’t unes bones aliades per a desgranar els pèsols, i carregat de paciència per a netejar les sepionetes sense que perdin la seva forma original… El resultat val molt la pena! I a més a més, confitar les carxofes et pot servir per a molts altres plats com a guarnició; estan molt bones!

Ingredients:

Sepionetes-pesols-carxofes (4)

 • Dos grapats de sepionetes
 • Una ceba tendra
 • Un kilo de pèsols amb tavella
 • Quatre o cinc carxofes
 • Uns quatre alls tendres
 • Oli d’oliva (no surt a la foto!)
 • Sal

Elaboració:

 1. Abans de res, posa l’equip auxiliar a desgranar els pèsols. Segur que s’entretenen, així com també t’entretindràs tu collint pèsols del terra, però val la pena veure a les dues germanes treballant col·laborativament: una obria les tavelles i la altra en treia els pèsols. Sepionetes-pesols-carxofes (2)
 2. Posa a confitar les carxofes. Les netejes bé, quedan-te només amb el cor, que tallaràs en 4 o 6 trossos. Les poses en oli fins a cobrir, amb uns grans de pebre, i el deixes a baixa temperatura durant uns 30 minuts. Pots fer servir un ganivet per veure confirmar si estan al punt, en què el ganivet s’ha de poder clavar amb una mica de força però la carxofa lliscarà quan l’aixequis.
 3. Mentre, ves netejant les sepionetes. Estira dels tentacles, poc a poc per garantir que surt l’estòmac i la tinta, i talla els ulls. Aleshores treu-ne la conquilla per un extrem, tot intentant que no es trenqui ni la conquilla ni el cos… i ja està! Reserva les sepionetes netes en fresc.Sepionetes-pesols-carxofes (24)
 4. I comença a sofregir la ceba tendre, tallada a tires (juliana) i a foc baix, amb una mica d’oli. Aquí no busquem que quedi marró, només cal que arribi a «transparent»
 5. De seguida, els alls tendres, tallats a trossos d’un centímetre aproximadament, i els afegeixes també a la paella.
 6. Quant la ceba sigui transparent, pots haver-hi afegit una llosada d’aigua per evitar que pugi molt de temperatura (jo faig servir aigua de mar i així no hi afegeixo sal) afegeix els pèsols i cobreix amb aigua calenta (per aconseguir que els pèsols conservin el color verd intens)
 7. Ara les carxofes ja haurien d’estar del tot confitades, treu-les del oli (que podràs aprofitar) i afegeix-les a la paella amb els pèsols.
 8. En una altre paella, salta breument les sepionetes, i afegeix-les a la paella principal. El saltat ha de ser molt i molt breu, són tant petites que amb prou feines han de tocar el foc.
 9. I ja està! Barreja amb cura tots els ingredients, i a servir. Bon profit!Sepionetes-pesols-carxofes (1)

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s