Tàrtar de tonyina

el

A vegades fer un tàrtar a casa fa una mica de por… i més encara si és de peix! Però si tens els estris ben nets i respectes les temperatures i temps, no ha d’haver-hi cap problema! Així que avui ens hem «atrevit» a fer un tàrtar de tonyina del qual no n’ha quedat ni l’ombra… Atreveix-te tu també!!!!

Ingredients:

 

 • Tonyina, uns 80 grams per persona, del llom, i ben fresca!
 • Ceba, un quart de la que veieu a la imatgeTartar-salmo (2)
 • El rovell d’un ou
 • Gingebre fresc
 • Mostassa
 • Salsa de soja (poca)
 • Suc de llimona
 • Oli d’oliva (no surt a la foto!)
 • Un bol en un bany de gel per mantenir la temperatura

Elaboració:

 1. El primer que cal fer és tallar la tonyina a daus. NO es pot fer servir cap mena de màquina o robot per a aquesta tasca, ja que la textura és el més important d’aquest plat… Els robots la picarien massa petita, i a més a més generen calor per fricció, el que podria multiplicar les bacteries… Primer fes talls d’un cm de gruix, després tires i finalment daus.
 2. De seguida que tinguis la tonyina en daus, posa-la al bol amb un bany de gel (un bol dins d’un altre bol amb força gel per mantenir la tonyina ben freda). Pica la ceba ben petita, però de nou fes-ho a ma per evitar que perdi aigua i quedi sense textura.
 3. I ara ves afegint els ingredients a la tonyina: La ceba, el suc de mitja llimona i una mica de salsa de soja. De salsa de soja, poca, que domina molt. Si no t’agrada, aleshores cal que hi posis sal o quedarà soso…
 4. Segueix, amb el rovell de l’ou, la mostassa (tipus Dijon) i el gingebre ratllat. De nou, el gingebre domina molt, així que no et passis amb la quantitat!
 5. I ara a remenar bé. Sense fer força, no facis malbé els daus que tant ha costat fer, però que quedi tot ben barrejat. Cap al final, afegeix un rajolí d’oli d’oliva, que donarà untuositat al conjunt.
 6. Deixa’l reposar uns 5 o 10 minuts, sempre en fred, torna a remenar una mica i emplata’l. Si tens un motllo, sempre queda més bonic, i si no, estarà igual de bo!
 7. Serveix-lo, sempre en fred, amb unes torradetes o «picos». Bon profit!

   

   

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s