Mermelada de figues


Avui una de ben senzilla de preparar; el què és complicat és aconseguir unes bones figues! Una hora em vaig passar a l’hort del Pablo recollint figues… però ha valgut molt la pena, està boníssima!!!

Ingredients:

Mermelada-figues (2)

 • Figues
 • Sucre
 • Llimona

Elaboració:

 1. El primer que cal fer és netejar bé les figues, amb un drap humit, i després pelar-les, si es que deixen… Les que estiguin tant madures que no es puguin pelar, les pots deixar amb pell. També pots deixar-ne alguna de sencera de tant en tant. Les més verdes, les talles a quarts, les que es desfacin, les poses desfetes… un totum revolutum, vaja!

   

 2. Quant les tinguis totes pelades, és el moment de pesar-les (recorda haver tarat abans la bàscula!); en aquest cas, han sortit 2.003 grams. Com que les figues ja són molt dolces, i més aquestes que estaven al punt de madures, hi posaré una mica menys del 50% del pes en sucre, 900 grams (notareu que he fet servir blanc i morè, simplement perquè no tenia prou blanc!). També és el moment d’afegir el suc de la llimona.
 3. Deixa macerar les figues amb el sucre una mitja hora; veuràs que passada aquesta estona, el sucre ha quedat diluït i serà més fàcil controlar la cocció.Mermelada-figues (10)
 4. Posa la cassola al foc, i quant comenci a bullir, abaixa’l i controla contínuament la mermelada. El sucre és crema molt fàcilment, no et confiïs! Veuràs que es va fent una mica d’espuma i també que les llavors de les figues pugen a la superfície; amb una cullera, ves-les retirant, així no les trobaràs al menjar-la. També al mateix temps posa a bullir els pots i les tapes en abundant aigua, durant uns minuts; treu-los amb cura de no tocar-los per dins, i posa’ls cap per avall sobre un drap net. Quan la mermelada sigui a punt, no és una mermelada que quedi espessa, emplena els pots fins a dalt de tot, tapa’ls i deixa’ls refredar cap per avall; així es farà el buit i es poden conservar uns 6 mesos sense perill. Bon profit!Mermelada-figues (1)

2 Comentarios Agrega el tuyo

 1. Max dice:

  Per quon menjar recomanes aquesta melmelada??
  Gràcies

  Me gusta

  1. mnesweda dice:

   Doncs amb un bon formatge, tremenda!!!

   Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s