Ventresca de tonyina a la flama


Això no és realment una recepta… és un producte de molt bona qualitat amb una mínima cocció per a què deixi anar tot el seu gust. Així que en realitat el que cal és trobar la millor ventresca (o sorrera) possible i posar-se el pitet… Endavant!

Ingredients:Ventresca-Tonyina (3)

 • Un tall de ventresca de tonyina de dos cm de gruix
 • Salsa de soja
 • Un bufador
 • Una bossa per a fer el buit
 • Aigua calenta

 

Elaboració:

 1. El primer pas consisteix en envasar la ventresca al buit per poder fer una primera cocció amb aigua calenta. Per envasar al buit (jo no tinc màquina), fes servir una bossa amb «zip», tancar quasi tot el zip excepte un extrem i submergeix la bossa en aigua. A l´últim moment, tanca l’extrem que havies deixat obert. Això farà sortir tot l’aire (tècnicament no és un buit, però és més que suficient per al que necessitem).
 2. Introdueix la bossa amb la ventresca dins un parell de minuts en l’aigua calenta. No cal que bulli, amb que estigui a uns 65/70º és suficient. No es tracta de cuinar la ventresca, més aviat és escalfar-la per a que el greix que porta infiltrat es fongui. Treu la ventresca de la bossa i posa-la en una safata calenta (escalfa-la al forn, per exemple, o al microones si t’hi cap)
 3. Pinta-la per una cara amb força salsa de soja. No cal que hi posis sal ja que la salsa de soja és prou salada. I crema-la amb el bufador força estona, per tota la superfície. No tinguis por de cremar la peça, ja que és molt humida, però és interessant que agafi un gust de «socarrat»
 4. I ja està, a gaudir-ne! Estava tant i tant bona que no vaig ni poder fer una foto dels plats muntats!!Ventresca-Tonyina (1)

2 Comentarios Agrega el tuyo

 1. Francesc dice:

  Que bo que ets Manel i tens una família encantadora!

  Le gusta a 1 persona

 2. Anónimo dice:

  Jo dono fe del bon producte i del senzill però ben executat procés. Exquisit

  Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s