Suquet de Corball


Hi havia una vegada un Corball de quasi dos kilos que s’estava prenent la fresca sobre un llit de gel quan, de sobte, ZAS!, el vaig comprar… I aquí em teniu, fent un suquet de Corball que va quedar tant bo com bo era el Corball!

Ingredients:

 • Un Corball tallat a trossos granssuquet-corball-1
 • Un parell d’escamarlans per comensal
 • Patates
 • Tomàquets
 • Nyores
 • Oli d’Oliva
 • Aigua
 • Pa
 • All
 • Ametlles (o avellanes)
 • Pebre Vermell
 • Vi ranci

Elaboració:

 1. El primer pas consisteix a fregir lleugerament els escamarlans per tal de començar la cocció tenint ja el seu aroma a l’oli. En la mateixa cassola que vagis a fer el suquet, posa un rajolí d’oli i fregeix el escamarlans per les dues bandes durant un parell de minuts. Retira’ls i retira també si ha quedat alguna pota o barba per no trobar-te-la quan suquis pa!
 2. Posa les nyores a hidratar en aigua tèbia. Al principi suraran damunt l’aigua, fes servir un colador, per exemple, per enfonsar-les. Quan les tinguis hidratades, amb uns 10 minuts n’hi ha prou, obre-les, descarta les llavors, i amb un ganivet treu tanta carn com puguis.
 3. Un cop reservats els escamarlans, talla les patates a rodanxes, recordant de fer sempre «crec» a l’últim moment per tal de que la seva fècula faci d’espessant, i fregeix-les a foc mig. De tant en tant dona’ls-hi la volta, per a que es facin per ambdós costats. Fregeix-les durant uns 15 minuts. suquet-corball-48
 4. Prepara mentrestant la picada, amb una llesca de pa fregida, alls fregits i ametlles o avellanes, el que tinguis.
 5. Afegeix a la picada mig got de vi ranci, una cullerada de pebre vermell i la carn de les nyores.
 6. Afegeix els tomàquets a les patates, deixa’ls uns cinc minuts més, i afegeix la picada. Barreja bé i afegeix l’aigua o brou si n’has fet (jo vaig bullir una estona el cap del Corball). Tasta de sal i afegeix-ne si cal.
 7. Apuja el foc fins que arranqui bé el bull, i afegeix els escamarlans i el Corball ja salat. Fica la cassola al forn, durant uns 10 minuts, i comprova la cocció del Corball.
 8. Si et sembla que ja està, treu-lo del forn i… a menjar! Bon profit!suquet-corball-5

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s