Turbot a l’all cremat

el

Aquest dissabte, un cop feta la compra, es va afegir un cinquè comensal a repartir un turbot de només 850gr… així que feia falta afegir-hi quelcom per a que no ens quedéssim tots amb gana! I en comptes de fer el turbot amb cloïsses, el vaig fer a l’all cremat, amb unes patates que van quedar excel·lents! Això si, no en va quedar ni una i tots vam sucar pa a la cassola. Prova’l!

Ingredients:

 • Un turbot tallat a tires i partit per la meitatturbot_all_cremat-56
 • Tres o quatre patates
 • Tomàquets
 • Mitja cabeça d’alls
 • Una llesca de pa
 • Una cullerada de pebre vermell
 • Mig got de vi blanc
 • Oli d’oliva
 • Sal
 • Aigua (o brou de peix)

Elaboració:

 1. Pela, neteja i talla les patates a rodanxes, no cal que siguin molt uniformes, escapçant-les una mica. Posa-les en una cassola (que pugui anar al forn) prou gran per a que després t’hi càpiga tot el peix, amb una capa d’oli d’oliva, i comença a fregir, primer a foc força fort. Mentre es fan les patates, pela els tomàquets i talla’ls a daus. Avui només en tenia tipus cherry, però si en tens normals, un serà suficient.
 2. Pela la mitja cabeça d’alls i fregeix els alls sencers en una paella amb oli d’oliva. Compte que no es cremin, però si has de buscar un color daurat/marró.
 3. En el mateix oli de fer els alls, fregeix una llesca de pa fins a que quedi també ben fregida. Passa-la a un plat amb un paper absorbent per eliminar l’excés de greix.
 4. En un morter, fes la picada, amb els alls, el pa fregit, la cullerada de pebre vermell, la sal, i un raig de vi blanc (per a que sigui més fàcil fer una pasta). T’ha de quedar com una pasta, sense textura de picada.
 5. Quan les patates estiguin a mig fregir, afegeix els tomàquets a la cassola, i passats uns minuts, afegeix la resta del got de vi blanc. Tingues el foc alt fins a que s’evapori l’alcohol.
 6. Quan l’alcohol s’hagi evaporat, abaixa el foc, afegeix la pasta de l’all cremat i barreja-la bé amb les patates i el tomàquet. Afegeix una mica d’aigua per ajudar-te a barrejar-ho tot, i espera a que s’evapori.
 7. Afegeix el peix a la cassola i tapa-la durant uns 8 minuts (segons la mida del peix necessitaràs una mica més de temps). Encén el gratinador del forn i, passats els 8 minuts, posa-hi la, durant uns 5 minuts.
 8. I ja està! Molt i molt bo, per sucar-hi pa!

turbot_all_cremat-4

 

Un comentario Agrega el tuyo

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s