Pollastre fregit (ràpid)


Hi ha dies en els que hi ha poc temps per cuinar, però tot i així alguna cosa s’ha de menjar. Aquest pollastre el tindràs fet en mitja hora, queda molt sucós i, segons les espècies que hi posis, molt i molt saborós.

Ingredients:pollastre_fregit-1

 • Un pollastre tallat a octaus
 • Farina d’arròs
 • Pebre negre
 • Pebre vermell
 • Pebre de Caiena
 • Sal
 • Oli d’oliva (o greix d’ànec)
 • Una bossa de paper

Elaboració:

 1. Neteja bé el pollastre de restes de plomes, sang i asseca’l amb paper de cuina. No intentis «hidratar» el pollastre amb llet o similar, ja que interessa que estigui ben sec.
 2. Comença a escalfar l’oli en una paella prou fonda com per a que les peces quedin cobertes fins a la meitat. Com que tenia el greix de l’ànec que vam cuinar fa unes setmanes, aromatitzat amb romaní, l’he fet servir per fregir el pollastre, afegint l’oli d’oliva necessari per a tenir la paella coberta uns tres dits.
 3. Obre la bossa de paper. És important que sigui de paper ja que no «enganxa» i la farina i les espècies es mouen lliures, sense compactar-se massa ni fan grumolls. Pots fer servir una bossa de les de forn de pa, però que t’hi càpiguen tots els talls de pollastre per tal de que el gust de cada peça sigui homogeni. Trinxa el pebre de caiena.
 4. Aboca-hi la farina (una bona cullerada) i les espècies que hagis escollit. Jo hi he posat sal, pebre negre, pebre vermell i pebre de caiena. He fet servir farina d’arròs ja que em dona la sensació que absorbeix menys humitat que la de blat i així aconsegueixes un acabat més cruixent, però si no en tens, o en fas servir una altre, endavant! Tanca la bossa i remena una mica.
 5. Fica els trossos de pollastre a la bossa, torna a tancar-la i remena bé, per tal de que tot el pollastre quedi arrebossat per igual. Si et sembla que cap peça no està prou ben arrebossada, afegeix una mica més de farina, però tampoc es tracta de que hi hagi una capa gruixuda!
 6. Quan l’oli ja sigui calent, ves fregint els trossos de pollastre, primer per un costat i després per l’altre. Els trossos de pit els pots fer també pel lateral si es que són gruixuts, ajuda’t de la paret de la paella per a que s’aguantin en aquesta posició. L’oli no ha d’estar massa fort, ja que el pollastre ha de quedar ben cuit per dintre. Jo els vaig deixar uns 5 minuts per banda, i un parell de trossos els vaig haver de fer una mica més, ja que al obrir-los es veien poc cuits, així que compta uns 7 minuts per costat.
 7. Asseca’ls amb un paper de cuina, fes una mica d’amanida per acompanyar, i ja està! Si vols, a l’últim moment posa-hi una mica de pell de llimona ratllada, que hi donarà un toc de frescor. Bon profit!

Un comentario Agrega el tuyo

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s