Ànec amb espècies


En Francesc Guitart té un grup d’amics que de tant en tant se l’emporten a comprar ànecs i pollastres als racons més insospitats de les comarques Gironines; jo també hi vaig anar una vegada, n’hagués pogut sortir una interessant road-movie, però això ja no forma part d’aquest blog! En tot cas, el que si que importa, és que de la última d’aquestes excursions em va portar un ànec… i avui l’hem cuinat!

Ingredients (per a quatre):

 • Un ànec, aquest feia una mica més d’un Anec (2)kilo
 • Una bona barreja d’espècies, avui un preparat per a tajine del Marroc
 • Una ceba
 • Una cabeça d’alls
 • Un parell de pastanagues
 • Una cullerada de farina
 • Mig got de vi ranci
 • Oli

Elaboració:

 1. El primer pas consisteix a marcar la pell de l’ànec amb un ganivet fent-hi un patró de rombes. Has d’intentar tallar només la pell, sense arribar a la carn, però tampoc passa res si algún tall és una mica més profund. Quan hagis fet el patró de rombes, tira un rajolí d’oli i les espècies i, amb les mans, fes un bon massatge per tal de que les espècies penetrin bé fins a la carn, per totes bandes.
 2. A continuació, posa l’ànec al forn a 180º durant una hora més o menys. L’ànec anirà desgreixant-se, i la pell quedarà molt i molt cruixent! Si és més gran d’1 kg, deixa’l una mica més d’una hora, però no et passis. Mentre, pots anar tallant les verdures, la pastanaga en diagonals, la cabeça d’alls per la meitat i la ceba en trossos grans.
 3. Passada la hora, l’ànec ja tindrà una pinta tremenda! Treu-lo del forn un moment i recull tot el greix que hagi deixat anar. Aquest greix els pots guardar per cuinar més endavant, aromatitzat amb romaní, per exemple. A la mateixa safata, aboca-hi les verdures, posa-hi l’ànec al damunt, i mitja horeta més al forn.
 4. Si l’ànec fa la pinta d’estar ja molt cuit, pots deixar les verdures soles al forn una estona. Quan estiguin tendres, treu la safata del forn, retira l’ànec (si no ho has fet ja), afegeix la cullerada de farina i després el got de vi ranci. Torna la safata al forn amb les verdures uns 10 minuts més, per tal d’evaporar l’alcohol, o si la safata ho admet, fes-ho al foc.
 5. Quant l’alcohol s’hagi evaporat, ja ho tindràs llest. Serveix l’ànec amb les verdures al costat i.. Bon profit!!!Anec (1)

 

 

Un comentario Agrega el tuyo

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s