Arròs de pagès amb calamars de llauna


Per celebrar els meus 40 anys, vam anar a sopar Les Cols, a Olot, la terra de la meva mare que sempre em porta bons records pels estius que hi vaig passar i pels avis i familia que hi van viure força anys.

Un dels plats de Les Cols va ser l’arròs de pagès amb calamars de llauna, que vaig intentar imitar a casa amb un resultat força satisfactori. Intenta-ho, no és gens complicat!

Ingredients (a la foto per a 7 adults i dues nenes):

 • Arròs, 80gr per personaarros-pages-calamars
 • Salsitxes, una per cada dues persones
 • Calamars farcits de llauna, 3 al natural i 2 amb la seva tinta
 • Carxofes, 3 o 4
 • Ceba
 • Tomàquets
 • Pebrot verd
 • Una cullerada de pebre vermell
 • Oli
 • Aigua

Elaboració:

 1. El primer pas consisteix a fregir les salsitxes, tallades a trossets petits, en la cassola amb una mica d’oli. No facis els trossos massa petits, que se’t desfaran, i has de tenir l’oli ben calent, per tal de que es caramel·litzin i així aportin tot el seu sabor.
 2. A continuació neteja bé les carxofes, talla-les a quadrats petits i afegeix-les a la cassola quan les salsitxes ja estiguin rosses. Abaixa el foc, però que segueixi l’oli espetegant una mica.
 3. Ara anem a pel sofregit, l’all i la ceba al mateix temps, tallats petits pero no cal que siguin molt petits, i el pebrot verd passats uns minuts. És millor entretenir-se una mica tallant la ceba i el pebrot verd que no pas fer servir un robot de cuina, ja que si et passes es fa un puré i a més a més la ceba perd massa aigua.
 4. Quan estigui tot ben sofregit, a foc lent, afegeix el tomàquet ratllat i la cullerada de pebre vermell. Si al ratllar el tomàquet et cau alguna llavor, no passa res!
 5. Quan tinguis el sofregit com a la foto de la dreta, obre les llaunes dels calamars, talla’ls en tres rodanxes cada un, i afegeix-los a la cassola, a foc fort per a que tot el sofregit torni a quedar ben sec. Busca unes bones llaunes de calamars, és un arròs prou econòmic, així que no cal que estalviïs també amb els ingredients.
 6. Aboca l’arròs, deixa’l un parell de minuts amb el sofregit, i tot seguit cobreix amb l’aigua (bullint) necessària (mira la etiqueta de l’arròs!). Els primers cinc minuts a foc ben fort, després a foc mig i finalment a foc suau fins que estigui al seu punt. Tasta el líquid quan portis un 10 minuts per confirmar que està al punt de sal. Si no és així, afegeix-la ara o faràs tard.
 7. Ha de quedar melós, no és un arròs sec. Clar que si et queda sec, tampoc passa res; el que no hauria de passar mai és que quedés massa caldós… I bon profit!!!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s