Sípia amb patates


Una altre de sípia! Aquesta, però, és més ràpida, no tant elaborada com les Sepionetes farcides amb carxofes, però també molt i molt bona. I a sobre la pots tenir feta i escalfar-la sense perdre ni sabor ni textura. Fantàstica!

Necessites:

  • 1IMG_5945 sípia gran (pots aprofitar la salsa si t’hi agrada, i els ous, si n’és l’època)
  • 2 o 3 patates, segons la mida
  • Un bon sofregit (mira la recepta de les sepionetes)
  • Mig got de vi ranci
  • Sal
  • Oli
  • Pa, avellanes, ametlles i pinyons per fer la picada
  • Un all negre (opcional, a la picada)

Si no tens els sofregit fet, fes-lo! Ceba ben daurada a foc lent, tomàquet ben confitat… Si ja el tens fet d’un altre dia, comença tallant la sípia a daus i separa les potes. La poses en una paella amb un raig d’oli d’oliva i agua  i deixes que es cogui fins que l’aigua s’hagi evaporat del tot. Recorda començar la cocció desde fred, no encenguis el foc abans d’abocar-hi la sípia. Quant comenci a espetegar, ja estarà quasi cuita i molt tendre.

Mentre es cou la sípia, afegeix el got de vi ranci al sofregit i deixa que s’evapori del tot l’alcohol.

Un cop evaporat l’alcohol, si vols, afegeix la salsa (el líquid de color marró) de la sípia. Això només si la sípia és molt fresca, doncs la salsa forma part de les vísceres i per tant es fa malbé molt ràpidament. Fas una incisió a la bossa i la treus prement amb una cullera. No la aboquis directament a la cassola, no fos cas que hi hagi sorra; posa-la primer en un got i revisa que tot sigui de color marró suau i cremós.

Quan la salsa estigui ben incorporada al sofregit, pots afegir les patates. Talla’les a una mida similar, però com al Marmitako, no facis un tall net; arranca els trossos per a que la patata deixi anar el midó i lligui la salsa.

Quan tinguis totes les patates a dins, remena bé la cassola, deixa-la un parell de minuts a foc fort i finalment cobreix d’aigua, però no et passis, és millor afegir-ne si fes falta més endavant que no que et quedi aigualit.

Tapa i deixa bullir uns 15 minuts, pensa que la sèpia ja està quasi cuita a l’altre paella. Un cop passats els 15 minuts, afegeix la sípia a la cassola.

Sense que s’aturi el bull, fes la picada i afegeix-la.

Passat’s uns 5 minuts més (20 en total), la patata ja hauria de ser ben tova i la sípia també. Però no et passis amb les coccions, jo prefereixo que la patata estigui encara una mica ferma, no com una papilla… Si la sèpia portava ous, apaga el foc i afegeix-los en aquest moment; amb el calor residual es couran.

I ja està, a taula! Bon profit!

IMG_6036

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s