Truita de patates


La truita de patates és un altre d’aquells plats, com la paella, en els que cada recepta és diferent i, a més a més, la de casa, la millor! Doncs aquí va la meva…

Ingredients (per a picar unes 8 persones)

 • Patates (avui 800gr)IMG_5535
 • Ceba, la meitat que de patata (avui 400gr)
 • Ous, un per cada 100gr de patata (avui 8)
 • Sal
 • Oli

 

Elaboració:

 1. Primer de tot, peles les patates i les cebes i les talles a rodanxes fines. La ceba la confito molt, una hora llarga, fins que quedi ben marró i dolça, així que aquest cop ho faré amb la thermomix. Evidentment també ho pots fer a la paella, però hauràs d’estar pendent de que no s’enganxi…
 1. Poses les patates en una paella amb força oli calent; la patata ha de quedar quasi fregida, sense arribar a ser cruixent del tot, però si l’oli està poc calent quedarà com bullida i farinosa… amunt el foc! Quan estiguin rosses de les puntes, abaixes una mica el foc per tal de que es coguin per dintre, però sempre has de veure com l’oli fregeix.
 1. Quan les patates estiguin cuites, uns 20/25 minuts, les escorres (l’oli el pots aprofitar!) i les barreges amb els ous batuts i amb sal. Deixa’ls una bona estona, mentre acabes de confitar la ceba, com a mínim uns 15 minuts.
 1. Quan la ceba estigui ben confitada, escorre-la i afegeix-la també a les patates i l’ou batut. Barreja-ho tot suaument per no trencar massa les patates, millor amb una cullera que no pas amb una forquilla, i ja està llesta per al quallat.
 1. Per quallar-la, deixes una gota d’oli a la paella, i a foc ben fluix la vas quallant. Ja s’ennegrirà una mica per si sola, no cal que la facis a foc fort.
 1. Quan portis uns 5/7 minuts, i vegis que l’ou ja no està molt líquid la tombes.
 1. I passats uns altres 5 minuts, ja la pots treure. Avui és per fer un berenar, tallada a trossos, així que l’he quallat força. Si és per menjar amb forquilla i ganivet, aleshores la quallo una mica menys. Bon profit!

IMG_5589

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s