Ou «farcit» de gambes i ceps


Aquest ou el vaig veure fer a en Dario Barrio, en un programa de ja fa uns quants anys, en el que ell competia contra un aficionat a la cuina, elaborant (o interpretant) els dos el mateix plat. A vegades guanyava l’aficionat, però en aquest cas va guanyar sense discusió en Dario Barrio. La proposta eren ous farcits; l’aficionat va fer la versió clàssica, pastosa, feixuga i amorfa i en Dario va fer-ne una versió que no em canso de fer a casa, tot i que té una mica més de complexitat. Ànima’t!

Necessites:

 • Ous (1 per persona)
 • Cues de gamba pelades (si pots evita les congelades!)
 • Ceps (una bossa de ceps secs)
 • Mitja ceba de figueres
 • Sal
 • Per muntar el plat, qualsevol cosa que ens faci de «niu». (Ruca, Canonges o, avui, tirabecs)
 • Film transparent
 • Fil

IMG_5336

El primer pas consisteix en sofregir la ceba, tallada petita, en una mica d’oli. Sala-la. Al mateix temps, posa els ceps a remullar amb aigua tèbia, però reserva’n un parell per a mòldre’ls.

Mentre la ceba es sofregeix, a foc mig, no ha de fer crostra, et pots entretindre a treure el tub digestiu de les cues de gamba. Un cop els ceps estiguin remullats (uns 10 minuts), els trinxes i els afegeixes a la ceba, amb una mica de l’aigua (compte amb la sorra, fer servir un colador ben fi)

Avui per muntar el plat he fet servir tirabecs. Els he bullit en aigua amb sal 5 minuts (sempre quan l’aigua ja bull!), i tot seguit els he posat en un bol amb aigua freda per tallar la cocció. Així quedaran verds i cruixents.

També pots aprofitar per fer la sal de ceps. Aquell parell de trossos que has reservat, els trinxes amb el picador fins que quedi una pols ben fina.

Quan la ceba i els ceps ja estiguin ben tous i sense gens de suc, pots començar a muntar els ous. Aquesta és la part més complexa; paciència! Cobreixes una tassa amb film transparent i hi escampes una gota d’oli (facilitarà els desmotllat). Hi poses un parell o tres de cues de gamba, una cullerada del sofregit…

Tot seguit l’ou cru, un parell més de cues de gamba (si són molt grans, les talles), una altre cullerada de sofregit i un polsim de sal de ceps.

I ara… doncs a fer un farcell amb el film, el cargoles bé per què quedi esfèric i el lligues amb una mica de fil. Els primers et costaran una mica, però de seguida hi agafaràs pràctica. Si t’ajuden, molt millor! Quan els tinguis fets, els submergeixes en aigua bullint entre 4 i 5 minuts. Menys i la clara et quedarà massa tova; més i el rovell et quedarà quallat!

Passat aquest temps, els treus de l’aigua i muntes els plats. Fas un «niu» amb el que tinguis, talles el paquet per la part de dalt i en treus l’ou…

I ja està! Si ha quedat ben cuit, el rovell estarà líquid i es barrejaran tots els «sabors de casa»! Bon profit!

IMG_5407

3 Comentarios Agrega el tuyo

 1. Elena dice:

  Que bo! Ets un gran cuiner!

  Me gusta

 2. ctraite dice:

  Buenísimos!

  Me gusta

 3. Anónimo dice:

  Yo los he probado…. me parecen excelentes

  Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s