Scotch eggs


Aquest any passat (el 2015!) he anat sovint a Norfolk, Anglaterra, una regió on s’hi menja molt bé, fet que no em deixa de sorprendre, amb molt bons restaurants… La majoria son «inn», hotels de poques habitacions amb cuina de proximitat i cerveses artesanals, en edificis vells però mantinguts amb pulcritud, taules de fusta y cadires no massa còmodes, però encantadors…

A les cartes hi sol haver, de primer, Scoth eggs, ous envoltats de carn i arrebossats. Avui he intentat fer-ne 4, i només un ha quedat «presentable»… és més difícil del que sembla! Tots estaven igual de bons i ben cuits, però aconseguir una bona forma no ha estat fàcil. Ànims!

Necessites (per persona, jo n’he fet 4):

  • 1 Ou
  • Mitja butifarra o dues salsitxes
  • Mostassa
  • Farina
  • Pa ratllat
  • Un ou batut

La primera operació és bullir els ous, uns 5-6 minuts un cop arrencat el bull. Ha de quedar la clara ferma i el rovell ben líquid. Aquí raula principal dificultat, trobar el punt de cocció correcte. Poc temps, i l’ou no tindrà consistència (és el que m’ha passat avui, he bullit només 4 minuts). Massa temps, i no tindrà cap gràcia… Un cop bullits, els refredes ràpidament amb aigua i gel.

Mentre bulls els ous, esmicoles les butifarres (n’he fet dues de tamany normal), i les barrejes amb un parell de cullerades de mostassa.

                       

En fas quatre boles de tamany similar, i les aplanes (amb una mica de farina sota per a què no s’enganxin). És important que un cop aplanada sigui prou gran per envoltar tot l’ou, i que quedi d’un gruix uniforme.

                

Un cop els ous són freds, els peles, els enfarines lleugerament, i els emboliques amb la carn. Et sembla fàcil? No ho és! Al menys per a mi… Un cop feta la bola, la enfarines (no massa), la passes per l’ou batut i pel pa ratllat, i a la fregidora, uns 4 minuts a temperatura no massa elevada (uns 150º).

I ja està! Els deixes damunt d’un paper absorvent per eliminar l’oli sobrant, i els emplates damunt d’un llit, en aquesta ocasió de ruca amanida només amb sal i oli… Molt bons, però complicat aconseguir que quedin rodons i uniformes. Enjoy!

                     

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s