Galetes pintades


Des del dimarts 22 que no hi ha cole… i es clar, que fem a casa dues nenes juganeres i un pare que hauria d’intentar (o com a mínim fer-ho veure) treballar? Doncs galetes per pintar, que així hi ha entreteniment per a tots! I com que és Nadal, doncs les hem fet amb una mica de gingebre, tant típiques a Anglaterra. Trobareu infinites receptes de la massa sablé i de la glaça per pintar-les; en aquesta he substituït l’aroma de vainilla per una mica de gingebre fresc.

Necessites:

 • Per a la massa sablé:
  • 100gr de Sucre en pols (sucre glaç)
  • 200gr de mantega a temperatura ambient
  • 370gr de farina
  • 1 ou
  • 1 pessic de sal
  • Gingebre fresc
 • Per a la glaça:
  • Una clara d’0u d’uns 35gr, o bé clares pasteuritzades
  • 200gr de Sucre en pols (sucre glaç)
  • 3-4 gotes de llimona
  • Colorants alimentaris per tenyir-la

El primer pas és fer la massa. He fet servir la termomix, però qualsevol estri per a amassar serveix, fins i tot les varilles manuals!

Peles i talles uns quants quadrats de gingebre i els tritures ben fins.

  

Després afegeixes el sucre, la mantega, la farina…

 

l’ou i el polsim de sal, i a batre (o en aquest cas, a deixar que la termomix bati!). Quan la massa es desenganxi, l’emboliques amb film transparent i la deixes a la nevera mínim una hora.

  

Passada aquesta hora (les nenes et preguntaran cada cinc minuts si ja ha passat!), has d’estendre la massa, en una capa d’uns 5mm. Com que no hi tinc massa perícia (gens!), ja fa temps que vaig comprar uns regles que em fan de guia; així em queda perfecte! I per embrutar menys, en comptes d’empolsar la taula amb farina, faig servir dos papers de forn. Aquí les nenes ja comencen a estar contentes!

Poses un paper damunt la taula, la bola de massa, un altre paper al damunt i comences a estirar-la, primer amb les mans i després amb el corró. Al estirar la massa tornarà a quedar tova, així que deixa-la 10 minuts més a la nevera per a que torni a endurir-se o serà difícil manipular les figures.

  

Quan la massa torni a estar dura, a tallar les formes. Com que és Nadal, cors, estrelles i homenets… els retalls de massa els tornes a amassar, els estens de nou i a la nevera per recuperar la duresa. Repeteixes el procès fins a 3 cops; més i la massa ja perdrà la textura, així que intenta guiar els talls amb els motlles, ja que si ho fan soles només sortiran 4 figures de cada estesa!

Abans de fornejar-les, he intentat fer-ne tres seguint una idea que vaig veure en aquesta entrada Vidreres de colors del blog Les receptes que m’agraden. Es tracta de fer un forat enmig de la massa i posar-hi un caramel; amb l’escalfor del forn el caramel es fon i ocupa tot l’espai del forat. No m’han quedat massa bé, crec que el meu forn es massa fort i el caramel va «bullir» massa, escapant-se del forat. Però l’efecte és igualment bonic! Al forn, uns 10 minuts a 180º; els marges han de quedar torradets.

         

Quan les galetes estiguin fredes, ja les pots pintar. Has de fer la glaça (o comprar-la feta), barrejant el sucre, la clara i les gotes de llimona. Nosaltres tenim 4 potets amb un bec fi, així que repartim la glaça entre els quatre, en deixem una blanca i fem tres colors amb colorant vermell, groc i blau. Amb una broqueta de fusta remenem i… avui ha sortit un rosa on segur que l’amor s’hi posa, un violeta preciós i un verd esperança de veritat! Ara si que la Carlota i la Paula s’ho passen bomba!

  

I ja està, de tot cor, BON NADAL!!! A tots els que llegiu el Blog (si, si a TU!!!) i també als que no ho feu!!!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s