Ortigues de mar


Avui al mercat de l’Estrella hi havia Ortigues de mar. Jo només les havia menjat una vegada en un arròs a Cambrils, i estaven tant integrades i desfetes per la cocció que em vaig quedar amb les ganes de tastar-les soles per trobar-ne el gust i la textura. Així que ahir en vaig comprar per fer-les fregides com un aperitiuLa preparació és ben senzilla i els ingredients molt bàsics:

  • Ortigues de mar
  • Farina
  • Motlles que ajudin a mantenir la forma més o menys esfèrica
    • (en aquest cas he fet servir oueres amb film)
  • Una bossa per a l’enfarinat

El primer que cal fer es netejar bé les Ortigues. En cru són orticants, per tant és millor no tocar-les massa amb les mans.  Jo he fet servir un colador per posar-les sota un raig d’aigua, però tampoc deurien estar massa brutes ja que no he vist sortir ni sorra ni res similar.

El següent pas és enfarinar-les. Altre cop per no tocar-les amb les mans, he fet servir una bossa, a la que hi he posat farina, he tirat una Ortiga, la he sacsejat i apa, enfarinada…

Les anat posant totes a les cavitats de les oueres, folrades amb un film, per tal de mantenir la forma, i un cop enfarinades totes, les he tapat amb el sobrant del film. En aquest punt cal congelar-les, com a mínim mitja hora, per tal de que no es desfacin en contacte amb l’oli calent.

  

L´últim pas és fregir-les; recomanen un minutet per cada cara (o un minut en total si queden totalment submergides), però jo hi estat una mica més, m’ha semblat que un minut era poc i no em donaven sensació de cruixents.

Un cop fregides, les poses damunt d’un paper absorvent per eliminar l’oli residual. Com que les he portat a casa ma mare (un cop ja congelades, així que només ha calgut fregir-les allà), les hem posat sobre un paper tipus tapet.

I a menjar-les. Estan prou bones, però val a dir que no passa res si no les tastat mai!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s