Marmitako


Normalment durant la setmana mengem el que hem cuinat durant el cap de setmana, però el Marmitako s’ha de fer al moment, ja que si no el bonítol quedarà massa cuit; només necessita dos minuts! Una bona opció pot ser fer tot el procès fins al moment d’afegir el bonítol (amb tonyina també es pot fer!) i quan s’hagi de consumir, escalfar, posar-hi el peix, esperar dos minuts… i a menjar!Necessites:

 • El bonítol! Compta uns 100gr per persona.
 • Ceba (gran)
 • Pebrot verd (mig si és com el de la foto)
 • Tomàquet (força – aquí era de conserva, tres cullerades)
 • Patates
 • Nyores (la carn)
 • Mig gotet de vi blanc
 • Un all (avui l’he posat negre, ja que el tinc. Si és normal, al sofregit!)
 • Brou de peix (o aigua amb una pastilla si no en tens)
 • Sal
 • Oli

Com sempre, el sofregit ha d’estar força estona. Primer la ceba (i l’all si no és el negre), amb un bon grapat de sal i quant ja estigui transparent, el pebrot verd. Quan la ceba és marró, el tomàquet, i quan sigui tot ben sec, el mig got de vi blanc.

  

Quan el sofregit estigui ben sec i gustós, talles les patates a trossos regulars, però escapçant la part final del tall per tal de que la fècula espessi la salsa. Talles amb el ganivet fins a la meitat, i en aquest punt el fas girar cap a tu fins que la patata es trenqui. Les deixes caure directament a la cassola, i les barrejes bé amb el sofregit.

IMG_3688    

Cobreixes amb el caldo de peix, afegeixes la carn de nyora, l’all negre (si no has posat all cru al principi!), tapes i deixes uns 15 / 20 minuts, fins que la patata estigui cuita.

   

Quan la patata ja està llesta, i tothom a taula, afegeixes el bonítol tallat a daus i salat, i el deixes tot just dos minuts, tapat, amb el foc ja apagat i tot. L’escalfor acumulada el courà la seu punt.

I llest per servir i menjar! Bon profit!

Un comentario Agrega el tuyo

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s